מה זה מאקי סושי?
מאקי סושי, הידוע גם בשם Norimaki , הוא מאכל יפני מסורתי המורכב מאורז סושי, מילויים ויריעת אצות נורי. זהו אחד מסוגי הסושי הפופולריים ביותר ונהנים ממנו בכל רחבי העולם. משמעות המילה "מאקי" היא "רול", וזה בדיוק מה שזה מאקי סושי - גליל אורז ומילויים עטופים באצות נורי. המילויים יכולים להשתנות מפירות ים לירקות, והאורז מתובל בחומץ, סוכר ומלח.
מאקי סושי מגיע בזנים רבים ושונים, כולל Futomaki, Hosomaki ו- Uramaki. פוטומאקי הוא גליל עבה המכיל בדרך כלל מספר סוגי מילויים, בעוד שהוסומאקי הוא גליל דק שבדרך כלל מכיל רק סוג אחד של מילוי. Uramaki, המכונה גם רול "אינסייד-אאוט" , הוא גליל שיש לו את האורז מבחוץ ואצות נורי מבפנים.
עכשיו כשאנחנו יודעים מה זה מאקי סושי, הגיע הזמן להתחיל להכין בעצמנו!
רכיבים
לפני שנתחיל להכין את המאקי סושי שלנו, עלינו לאסוף את כל המרכיבים הדרושים. הנה מה שתצטרך:
- 2 כוסות אורז סושי - 2 כוסות מים - 1/4 כוס חומץ אורז - 2 כפות סוכר - 1 כפית מלח - דפי אצות נורי - מילויים לבחירתך (למשל מלפפון, אבוקדו, בשר סרטנים, סלמון, טונה וכו') - רוטב סויה - ווסאבי
אתה יכול למצוא את כל המרכיבים האלה בחנות המכולת האסיאתית המקומית שלך או באינטרנט. ברגע שיש לך הכל, נוכל לעבור לשלב הבא.
הכנת אורז סושי
השלב הראשון בהכנת מאקי סושי הוא הכנת אורז הסושי. הנה איך לעשות את זה:
1. שוטפים את האורז במסננת במים קרים עד שהמים מתבהרים.
2. מאחדים את האורז והמים בסיר בינוני ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
3. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים 18-20 דקות. 4. מסירים את הסיר מהאש ומניחים לו לשבת, מכוסה, במשך 10 דקות.
5. בזמן שהאורז מתבשל מערבבים בסיר קטן את חומץ האורז, הסוכר והמלח ומחממים עד שהסוכר והמלח נמסים.
6. לאחר שהאורז סיים להתבשל, מעבירים אותו לקערה גדולה ומוסיפים את תערובת החומץ. השתמשו במשוט אורז או בכף עץ כדי לערבב את האורז והחומץ יחד עד שהאורז מצופה באופן אחיד והתערובת התקררה לטמפרטורת החדר.
מגלגלים את המאקי סושי
עכשיו כשהאורז מוכן, הגיע הזמן להתחיל לגלגל את המאקי סושי. הנה איך לעשות את זה:
1. הניחו יריעת אצות נורי עם צד מבריק כלפי מטה על מחצלת סושי במבוק או על פיסת ניילון.
2. הרטיבו את הידיים במים כדי למנוע מהאורז להידבק אליהן.
3. לוקחים חופן אורז ומפזרים אותו באופן שווה על אצות הנורי, ומשאירים גבול של 1 אינץ' בקצה העליון.
4. מניחים את המילויים בקו לרוחב מרכז האורז.
5. מרימים את הקצה התחתון של מחצלת הסושי או הניילון ומגלגלים אותו על המילוי, בעזרת האצבעות כדי להחזיק את המילוי במקום.
6. המשך לגלגל את מחצלת הסושי או את הניילון הרחק ממך, תוך כדי לחיצה חזקה על הגליל.
7. לאחר סיום הגליל, מהדקים את הקצוות יחד כדי לאטום אותו.
8. בעזרת סכין חדה פורסים את הגליל לחתיכות בגודל ביס.
מגישים ומתענגים על מאקי סושי
מזל טוב, הכנת מאקי סושי משלך! עכשיו הגיע הזמן להגיש ולהנות. כך:
1. מסדרים את המאקי סושי על צלחת הגשה.
2. מגישים עם רוטב סויה ווסאבי בצד.
3. תהנו מאקי סושי ביתי טעים!
סיכום
הכנת מאקי סושי משלך עשויה להיראות מאיימת בהתחלה, אבל עם המתכון והמדריך הקלים האלה, אתה תהיה מקצוען סושי תוך זמן קצר. זכרו להתנסות במילויים שונים וליהנות עם זה. החברים והמשפחה שלך יתרשמו מהכישורים הקולינריים החדשים שלך. גלגול שמח!