ההיסטוריה של יאקיטורי
לפני שנצלול לתהליך הבישול, בואו נסתכל בקצרה על ההיסטוריה של יאקיטורי. המנה קיימת כבר מאות שנים, עם כמה חשבונות המתוארכים לתקופת אדו (1603-1868). במקור, יאקיטורי נוצר על ידי רוכלי רחוב שהיו צולים שיפודי עוף על פחם ומוכרים אותם לפטרונים רעבים. בסופו של דבר, יאקיטורי עשתה את דרכה לאיזקאיה, או לפאבים יפניים, שם היא הפכה לחטיף בר אהוב. כיום ניתן למצוא את יאקיטורי בכל רחבי יפן, מרוכלי רחוב ועד למסעדות יוקרה. הוא הפך לפופולרי גם בחלקים אחרים של העולם, עם מסעדות ומשאיות מזון רבות שמציעות דעה משלהם למנה הקלאסית.
בחירת העוף הנכון
המפתח להכנת יאקיטורי טעים הוא בחירת נתחי העוף הנכונים. בעוד שאתה יכול להשתמש בכל חלק של העוף, חלק מהנתחים עובדים טוב יותר מאחרים. בשר ירכיים הוא הנתח הנפוץ ביותר עבור יקיטורי, מכיוון שהוא יותר טעים ורך מבשר חזה. עם זאת, אם אתם מעדיפים בשר לבן, ניתן להשתמש גם בחזה עוף. המפתח הוא לבחור נתחי עוף ללא עצמות ועור שהם בערך באותו גודל, כך שהם מתבשלים באופן שווה על השיפודים.
כשמדובר בקניית עוף ליקיטורי, עדיף ללכת על עוף איכותי וחופשי. חפשו עוף שכותרתו "ג'ידורי", מה שאומר שהוא גדל מקומי ומוזן בתזונה טבעית. אם אינכם מוצאים עוף ג'ידורי, חפשו במקום עוף אורגני או לחופשי. הימנע משימוש בעוף קפוא, מכיוון שיהיה לו מרקם שונה ולא יהיה טעים כמו עוף טרי.
ברגע שיש לכם את העוף, הגיע הזמן להכין אותו לשיפוד. חותכים את העוף לחתיכות בגודל ביס, בערך 1 אינץ' על 1 אינץ'. הקפידו להסיר עודפי שומן או גידים, כי זה יכול להפוך את הבשר לקשה. אפשר גם להשרות את העוף בשלב זה, עליה נעסוק בסעיף הבא.
השריית העוף שלך
השריית העוף שלך היא אופציונלית, אבל זה יכול להוסיף הרבה טעם ליאקטורי שלך. ישנן מרינדות רבות ושונות בהן תוכלו להשתמש, בהתאם להעדפות הטעם שלכם. כמה אפשרויות פופולריות כוללות:
- רוטב סויה , סאקה ומירין: זוהי המרינדה הקלאסית של יאקיטורי, וזו אפשרות מצוינת אם אתה רוצה לשמור על פשטות. כל שעליך לעשות הוא לערבב יחד חלקים שווים של רוטב סויה, סאקה ומירין, ולהשרות את העוף שלך למשך 30 דקות לפחות (אועד 24 שעות).
- רוטב טריאקי : אם אתם מעדיפים מרינדה מתוקה יותר, רוטב טריאקי הוא אופציה מצוינת. אתה יכול להשתמש ברוטב טריאקי שנקנה בחנות, או להכין בעצמך על ידי ערבוב רוטב סויה, סאקה, מירין, סוכר ועמילן תירס. - מרינדת מיסו: מיסו היא משחת סויה מותסס שמוסיפה טעם אומאמי מלוח לעוף שלך. להכנת מרינדת מיסו, מערבבים יחד משחת מיסו, סאקה, מירין וסוכר.
לא משנה באיזו מרינדה תבחרו, הקפידו לתת לעוף שלכם להשרות לפחות 30 דקות (או עד 24 שעות) לפני השיפוד והצלייה.
משפד את העוף שלך
לאחר שהעוף שלך חתוך ומושרה (אם רוצים), הגיע הזמן לשפד אותו. אתה יכול להשתמש בשיפודי מתכת או במבוק ליקיטורי, אבל שיפודי במבוק הם מסורתיים יותר. אם משתמשים בשיפודי במבוק, הקפידו להשרות אותם במים לפחות 30 דקות לפני השימוש, כדי למנוע מהם להישרף על הגריל.
כדי לשפד את העוף, השחילו את החלקים על השיפוד, השאירו רווח קטן בין כל חלק. הקפידו לא להעמיס את השיפוד, כי זה יכול להקשות על בישול אחיד של העוף. אם אתה משתמש בירקות או מרכיבים אחרים, אתה יכול גם לשפד אותם עם העוף. כמה אפשרויות פופולריות כוללות בצל ירוק, פטריות ועגבניות שרי.
צולים את יאקיטורי שלך
עכשיו הגיע הזמן לחלק הכיפי - לצלות את היאקיטורי שלך! הדרך הטובה ביותר לצלות יקיטורי היא על פחמים, מכיוון שזה נותן לו טעם מעושן וחרוך. עם זאת, אתה יכול גם להשתמש בגריל גז או ברילר אם אין לך גישה לפחמים.
כדי לצלות את היאקיטורי שלך, חממו מראש את הגריל לחום בינוני-גבוה. מניחים את השיפודים על הגריל, ומבשלים 3-4 דקות לכל צד, או עד שהעוף מבושל ומעט חרוך. מברישים את השיפודים בכל המרינדה שנותרה בדקה האחרונה של הבישול, כדי להוסיף טעם נוסף.
לאחר שהיאקיטורי שלך מבושל, הסר אותו מהגריל ותן לו לנוח כמה דקות לפני ההגשה. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש, מה שהופך את העוף לרך ועסיסי עוד יותר.
משרת את יאקיטורי שלך
יקיטורי מוגש בדרך כלל עם מגוון רטבים ותבלינים, אותם ניתן להתאים אישית להעדפות הטעם שלך. כמה אפשרויות פופולריות כוללות:
- רוטב טארה : זהו רוטב מתוק ומלוח העשוי מרוטב סויה, סאקה, מירין, סוכר ותבלינים אחרים. זהו תוספת קלאסית ליקיטורי, והוא נהדר לטבול את השיפודים שלך. - Shichimi togarashi: זוהי תערובת תבלינים יפנית העשויה משבעה תבלינים שונים, כולל פלפל צ'ילי, שומשום וקליפת תפוז מיובשת. זו דרך מצוינת להוסיף קצת חום וטעם ליאקטורי שלך.
- ווסאבי : אם אתה אוהב דברים חריפים, ווסאבי הוא אופציה מצוינת. זהו תבלין יפני חריף העשוי משורש חזרת מגורר, והוא משתלב בצורה מושלמת עם עוף בגריל.
אתה יכול גם להגיש את היאקיטורי שלך עם מגוון תוספות, כגון אורז, חמוצים וירקות בגריל. וכמובן, אל תשכחו לשלב אותו עם בירה קרה או סאקה!
סיכום
הכנת יקיטורי טעים בבית היא קלה ממה שאתה חושב. על ידי בחירת העוף המתאים, השרייתו במרינדה (אם תרצה), שיפוד וצלייתו לשלמות, תוכל ליצור מנה מעוררת תיאבון שבטוח תרשים את החברים והמשפחה שלך. ועם מגוון של רטבים ותבלינים לבחירה, אתה יכול להתאים אישית את היאקיטורי שלך להעדפות הטעם שלך. אז בפעם הבאה שאתם משתוקקים לאוכל רחוב יפני, דלגו על המסעדה והכינו יקיטורי משלכם בבית!