ביתאיזקאיהיאקיטורי

מדריך בישול ליקיטורי טעים

אם אתם חובבי המטבח היפני, בוודאי שמעתם על יאקיטורי - מנה טעימה ופופולרית העשויה מעוף שיפוד בגריל על פחמים. יאקיטורי הוא מרכיב עיקרי של אוכל רחוב יפני ותפריטי איזאקיה, ולא קשה להבין למה. העוף העסיסי והעסיסי, בשילוב עם מגוון רטבים ותבלינים, יוצר חטיף או ארוחה מעוררת תיאבון. אבל אם מעולם לא בישלתם יאקיטורי לפני כן, התהליך עשוי להיראות מאיים. כאן נכנס לתמונה מדריך הבישול הזה. במאמר זה נפרק את כל מה שצריך לדעת כדי להכין יקיטורי טעים בבית. מבחירת נתחי העוף הנכונים ועד לשליטה בתהליך הצלייה, נסקור את הכל. אז, אם אתה מוכן להרשים את החברים והמשפחה שלך עם הכישורים הקולינריים שלך, תפס את השיפודים שלך ובואו נתחיל!

ההיסטוריה של יאקיטורי

לפני שנצלול לתהליך הבישול, בואו נסתכל בקצרה על ההיסטוריה של יאקיטורי. המנה קיימת כבר מאות שנים, עם כמה חשבונות המתוארכים לתקופת אדו (1603-1868). במקור, יאקיטורי נוצר על ידי רוכלי רחוב שהיו צולים שיפודי עוף על פחם ומוכרים אותם לפטרונים רעבים. בסופו של דבר, יאקיטורי עשתה את דרכה לאיזקאיה, או לפאבים יפניים, שם היא הפכה לחטיף בר אהוב. כיום ניתן למצוא את יאקיטורי בכל רחבי יפן, מרוכלי רחוב ועד למסעדות יוקרה. הוא הפך לפופולרי גם בחלקים אחרים של העולם, עם מסעדות ומשאיות מזון רבות שמציעות דעה משלהם למנה הקלאסית.

בחירת העוף הנכון

המפתח להכנת יאקיטורי טעים הוא בחירת נתחי העוף הנכונים. בעוד שאתה יכול להשתמש בכל חלק של העוף, חלק מהנתחים עובדים טוב יותר מאחרים. בשר ירכיים הוא הנתח הנפוץ ביותר עבור יקיטורי, מכיוון שהוא יותר טעים ורך מבשר חזה. עם זאת, אם אתם מעדיפים בשר לבן, ניתן להשתמש גם בחזה עוף. המפתח הוא לבחור נתחי עוף ללא עצמות ועור שהם בערך באותו גודל, כך שהם מתבשלים באופן שווה על השיפודים.

כשמדובר בקניית עוף ליקיטורי, עדיף ללכת על עוף איכותי וחופשי. חפשו עוף שכותרתו "ג'ידורי", מה שאומר שהוא גדל מקומי ומוזן בתזונה טבעית. אם אינכם מוצאים עוף ג'ידורי, חפשו במקום עוף אורגני או לחופשי. הימנע משימוש בעוף קפוא, מכיוון שיהיה לו מרקם שונה ולא יהיה טעים כמו עוף טרי.

ברגע שיש לכם את העוף, הגיע הזמן להכין אותו לשיפוד. חותכים את העוף לחתיכות בגודל ביס, בערך 1 אינץ' על 1 אינץ'. הקפידו להסיר עודפי שומן או גידים, כי זה יכול להפוך את הבשר לקשה. אפשר גם להשרות את העוף בשלב זה, עליה נעסוק בסעיף הבא.

השריית העוף שלך

השריית העוף שלך היא אופציונלית, אבל זה יכול להוסיף הרבה טעם ליאקטורי שלך. ישנן מרינדות רבות ושונות בהן תוכלו להשתמש, בהתאם להעדפות הטעם שלכם. כמה אפשרויות פופולריות כוללות:

- רוטב סויה , סאקה ומירין: זוהי המרינדה הקלאסית של יאקיטורי, וזו אפשרות מצוינת אם אתה רוצה לשמור על פשטות. כל שעליך לעשות הוא לערבב יחד חלקים שווים של רוטב סויה, סאקה ומירין, ולהשרות את העוף שלך למשך 30 דקות לפחות (אועד 24 שעות).

- רוטב טריאקי : אם אתם מעדיפים מרינדה מתוקה יותר, רוטב טריאקי הוא אופציה מצוינת. אתה יכול להשתמש ברוטב טריאקי שנקנה בחנות, או להכין בעצמך על ידי ערבוב רוטב סויה, סאקה, מירין, סוכר ועמילן תירס. - מרינדת מיסו: מיסו היא משחת סויה מותסס שמוסיפה טעם אומאמי מלוח לעוף שלך. להכנת מרינדת מיסו, מערבבים יחד משחת מיסו, סאקה, מירין וסוכר.

לא משנה באיזו מרינדה תבחרו, הקפידו לתת לעוף שלכם להשרות לפחות 30 דקות (או עד 24 שעות) לפני השיפוד והצלייה.

משפד את העוף שלך

לאחר שהעוף שלך חתוך ומושרה (אם רוצים), הגיע הזמן לשפד אותו. אתה יכול להשתמש בשיפודי מתכת או במבוק ליקיטורי, אבל שיפודי במבוק הם מסורתיים יותר. אם משתמשים בשיפודי במבוק, הקפידו להשרות אותם במים לפחות 30 דקות לפני השימוש, כדי למנוע מהם להישרף על הגריל.

כדי לשפד את העוף, השחילו את החלקים על השיפוד, השאירו רווח קטן בין כל חלק. הקפידו לא להעמיס את השיפוד, כי זה יכול להקשות על בישול אחיד של העוף. אם אתה משתמש בירקות או מרכיבים אחרים, אתה יכול גם לשפד אותם עם העוף. כמה אפשרויות פופולריות כוללות בצל ירוק, פטריות ועגבניות שרי.

צולים את יאקיטורי שלך

עכשיו הגיע הזמן לחלק הכיפי - לצלות את היאקיטורי שלך! הדרך הטובה ביותר לצלות יקיטורי היא על פחמים, מכיוון שזה נותן לו טעם מעושן וחרוך. עם זאת, אתה יכול גם להשתמש בגריל גז או ברילר אם אין לך גישה לפחמים.

כדי לצלות את היאקיטורי שלך, חממו מראש את הגריל לחום בינוני-גבוה. מניחים את השיפודים על הגריל, ומבשלים 3-4 דקות לכל צד, או עד שהעוף מבושל ומעט חרוך. מברישים את השיפודים בכל המרינדה שנותרה בדקה האחרונה של הבישול, כדי להוסיף טעם נוסף.

לאחר שהיאקיטורי שלך מבושל, הסר אותו מהגריל ותן לו לנוח כמה דקות לפני ההגשה. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש, מה שהופך את העוף לרך ועסיסי עוד יותר.

משרת את יאקיטורי שלך

יקיטורי מוגש בדרך כלל עם מגוון רטבים ותבלינים, אותם ניתן להתאים אישית להעדפות הטעם שלך. כמה אפשרויות פופולריות כוללות:

- רוטב טארה : זהו רוטב מתוק ומלוח העשוי מרוטב סויה, סאקה, מירין, סוכר ותבלינים אחרים. זהו תוספת קלאסית ליקיטורי, והוא נהדר לטבול את השיפודים שלך. - Shichimi togarashi: זוהי תערובת תבלינים יפנית העשויה משבעה תבלינים שונים, כולל פלפל צ'ילי, שומשום וקליפת תפוז מיובשת. זו דרך מצוינת להוסיף קצת חום וטעם ליאקטורי שלך.

- ווסאבי : אם אתה אוהב דברים חריפים, ווסאבי הוא אופציה מצוינת. זהו תבלין יפני חריף העשוי משורש חזרת מגורר, והוא משתלב בצורה מושלמת עם עוף בגריל.

אתה יכול גם להגיש את היאקיטורי שלך עם מגוון תוספות, כגון אורז, חמוצים וירקות בגריל. וכמובן, אל תשכחו לשלב אותו עם בירה קרה או סאקה!

סיכום

הכנת יקיטורי טעים בבית היא קלה ממה שאתה חושב. על ידי בחירת העוף המתאים, השרייתו במרינדה (אם תרצה), שיפוד וצלייתו לשלמות, תוכל ליצור מנה מעוררת תיאבון שבטוח תרשים את החברים והמשפחה שלך. ועם מגוון של רטבים ותבלינים לבחירה, אתה יכול להתאים אישית את היאקיטורי שלך להעדפות הטעם שלך. אז בפעם הבאה שאתם משתוקקים לאוכל רחוב יפני, דלגו על המסעדה והכינו יקיטורי משלכם בבית!

רעיונות להכנת תפריט יאקיטורי אוכל יפני מסורתי
בקר יאקיטורי

אם יש לך בערך 4 שעות ו-30 דקות לבלות במטבח, Beef Yakitori עשוי להיות מתכון מצוין ללא גלוטן וללא חלב לנסות. במנה עיקרית זו יש 369 קלוריות , 27 גרם חלבון ו -25 גרם שומן למנה. מתכון זה מגיש 4 ועולה $2.46 למנה. 47 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. מתכון זה אופייני למטבח היפני. אם יש לכם רוטב סויה, סטייק סינטה, שומשום ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 69% , שהוא מוצק. אם אתה אוהב את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו ביף יאקיטורי , יקטורי בקר ומסיבת ברביקיו בסגנון יפני: יקיטורי עוף, בקר עם ג'ינג'ר וסויה, 5 תבלינים ושומשום צרוב אחי .

יאקיטורי עוף עם אטריות

צריך מנה עיקרית ללא חלב? יאקיטורי עוף עם אטריות יכול להיות מתכון יוצא מן הכלל לנסות. מתכון זה משרת 4 ועולה 2.35 דולר למנה. מנה אחת של צלחת זו מכילה סביב 41 גרם חלבון, 23 גרם שומן, ובסך הכל 718 קלוריות. 1 אדם שמח שהם ניסו את המתכון הזה. לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה היפנית הזאת. מתכון זה מ טעם הבית דורש פרחי ברוקולי, סאקה, ג ' ינג ' ר טחון ובצל ירוק. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 30 דקות. אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה מרוויח ציון כף של 72%, שהוא מוצק. עוף יאקיטורי, עוף יאקיטורי, ו עוף יאקיטורי דומים מאוד למתכון הזה.

עוף יאקיטורי

צריך מנה עיקרית ללא גלוטן וללא חלב? יקיטורי עוף יכול להיות מתכון מדהים לנסות. מתכון זה מכין 4 מנות עם 276 קלוריות, 35 גרם חלבון, ו 7 גרם שומן כל אחד. עבור $ 1.83 למנה, המתכון הזה מכסה 18% של הדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. רק כמה אנשים עשו את המתכון הזה, ו 1 היה אומר שזה פגע במקום. אם יש לכם רוטב סויה, סאקה, פלפל ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. כדי להשתמש זנגביל טרי אתה יכול לעקוב אחר המנה העיקרית עם עוגיות ג ' ינג ' ר טריות כמו קינוח. זה הוא במחיר סביר מתכון לחובבי אוכל יפני. מההכנה לצלחת, המתכון הזה מסתובב 17 דקות. הוא הביא לך על ידי המתכונים שלי. עם כפית ציון 53%, המנה הזו מוצקה. מתכונים דומים כוללים עוף יאקיטורי, עוף יאקיטורי, ו עוף יאקיטורי.

בקר יאקיטורי

אתה אף פעם לא יכול להיות יותר מדי מתכונים יפניים, אז לתת Yakitori בשר לנסות. מתכון זה מגיש 12 ועולה 69 סנט למנה. שומר על הגזרה שלך? מתכון זה ללא גלוטן וחלב יש 73 קלוריות, 7g של חלבון, ו 3g של שומן למנה. זה מובא אליך על ידי Epicious. רק כמה אנשים עשו את המתכון הזה, ו-1 היה אומר שזה פגע במקום. לכי לחנות ותביאי רוטב סויה, ג ' ינג ' ר, שום ועוד כמה דברים להכין היום. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 45 דקות. אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, מתכון זה מרוויח ציון spoonacular של 32% וזה לא כל כך מדהים. מתכונים דומים הם בקר Yakitori, בשר טנדרלוין יקיטורי, ו מסיבת ברביקיו בסגנון יפני: עוף Yakitori, בשר בקר עם זנגביל וסויה, 5 תבלין ושומשום צרוב Ahi.

יאקיטורי

יכול להיות שיאקיטורי היא המנה העיקרית שאתם מחפשים. מנה אחת מכילה 209 קלוריות, 23 גרם של חלבון, ו 5g של שומן. עבור {PRICE:$|1.45} למנה, המתכון הזה מכסה 13% של הדרישות היומיומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. המתכון הזה מגיש 4. אם יש לך סוכר, זנגביל, שיני שום, וכמה מרכיבים אחרים על היד, אתה יכול לעשות את זה. מתכון זה הוא אהב על ידי 1 בשלנים וטבחים. לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה היפנית הזאת. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 45 דקות. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וחלב ללא תשלום דיאט. כל הדברים נחשבים, החלטנו את המתכון הזה מגיע ציון spoonacular של 40%. הציון הזה הוא לא כל כך מדהים. נסה יאקיטורי, יאקיטורי, ו עוף יאקיטורי למתכונים דומים.

יאקיטורי עוף עם בצל ירוק (קבב יפני בסגנון מסורתי)

אם יש לך בערך 2 שעות ו 40 דקות כדי לבלות במטבח, יאקיטורי עוף עם בצל ירוק (קבב יפני בסגנון מסורתי) עשוי להיות אדיר ללא גלוטן וללא חלב מתכון לנסות. מתכון זה מכין 4 מנות עם 434 קלוריות, 51 גרם חלבון, ו 6 גרם שומן כל אחד. עבור $ 3.4 למנה, המתכון הזה מכסה 28% של הדרישות היומיומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. זה הביא לך על ידי אוכלרשת. זה עובד היטב כמנה עיקרית יקרה למדי. 1 אדם מצא שהמתכון הזה טעים ומשביע. רק כמה אנשים באמת אהבו את המנה היפנית הזאת. אם יש לכם עמילן תירס, סוכר חום, חומץ יין אורז ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה מרוויח ציון כף של 58%, וזה די טוב. מסיבת ברביקיו בסגנון יפני: יאקיטורי עוף, בקר עם ג ' ינג ' ר וסויה, 5 תבלינים ושומשום צרוב אחי, ברביקיו עוף יאקיטורי קבב, ו יאקיטורי: עוף שיפוד יפני דומים מאוד למתכון הזה.

טאקו קייל שחור בדרום מזרח אסיה (עם מעט בטן חזיר)

המתכון טאקו קייל שחור בדרום מזרח אסיה (עם מעט בטן חזיר) מוכן בתוך כ 45 דקות והוא בהחלט מצוין ללא גלוטן אפשרות לאוהבי אוכל מקסיקני. מתכון זה מגיש 8 ומחירו 1.13 דולר למנה. מנה אחת של מנה זו מכילה כ 10 גרם חלבון, 33 גרם שומן, ובסך הכל של 446 קלוריות. 1 אדם עשה את המתכון הזה יעשה את זה שוב. ראש לחנות ולאסוף שמנת, בטן חזיר, מנטה, ועוד כמה דברים כדי לעשות את זה היום. כל הדברים נחשבים, החלטנו את המתכון הזה מגיע ציון כפית של 57%. הציון הזה די טוב. נסה בטן חזיר (או עוף) יאקיטורי וסלט אסייתי, מרק שעועית בטן חזיר אסייתי עם וידאו, ו דרום מזרח אסיה צלעות עין סטייקים למתכונים דומים.

עוף-קציצה יאקיטורי

המתכון עוף קציצה Yakitori מוכן בעוד כ-30 דקות והוא בהחלט סופר ללא גלוטן וחלב ללא תשלום אפשרות לאוהבי מזון יפני. מתכון זה מגיש 30 ועולה 22 סנט למנה. מנה אחת של מנה זו מכילה על 3g של חלבון, 2g של שומן, וסך הכל 40 קלוריות. 1 אדם עשה את המתכון הזה והיה עושה את זה שוב. אם יש לך סוכר, מלח כשר, שאלוט, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. כל הדברים נחשבים, החלטנו את המתכון הזה מגיע ציון כף של 8%. הציון הזה הוא improvable. נסה עוף Yakitori, עוף Yakitori, ו עוף Yakitori למתכונים דומים.

שיפודי ארטישוק וחצילים

ארטישוק חצילים שיפודים הוא איש מערות, ללא גלוטן, ראשוני ושלם 30 מתכון עם 8 מנות. מנה אחת מכילה 66 קלוריות, 1 גרם חלבון, ו 5 גרם שומן. עבור 79 סנט למנה, המתכון הזה מכסה 3% של הדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מן המתכונים שלי יש 1 אוהדים. ראש לחנות ולאסוף מלח, פלפל, שמן זית, ועוד כמה דברים לעשות את זה היום. מהכנה לצלחת, המתכון הזה מסתובב 45 דקות. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון כף לא כל כך מרהיב של 34%. מתכונים דומים הם שיפודי ארטישוק לתינוק בגריל, שיפודי יאקיטורי טונאן וחצילים עם רוטב טבילה בסויה, ו שיפודי ירקות בהשראת קישואים, חלומי וארטישוק / ירקות על הגריל.

יקיטורי

יכול להיות שיאקיטורי היא המנה העיקרית שאתם מחפשים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 38 גרם של חלבון, 8 גרם של שומן, וסך הכל 380 קלוריות. עבור $ 3.11 למנה, המתכון הזה מכסה 23% של הדרישות היומיומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. המתכון הזה מגיש 4. זה הובא לכם על ידי המתכונים שלי. מתכון זה הוא אהב על ידי 1 בשלנים וטבחים. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וחלב ללא תשלום דיאט. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה ו -30 דקות. אם יש לך סאקה, חצאי חזה עוף, זנגביל, וכמה מרכיבים אחרים על היד, אתה יכול לעשות את זה. כדי להשתמש את חומץ האורז אתה יכול לעקוב אחר המנה העיקרית עם עוגת ספל קטיפה אדומה כקינוח. לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה היפנית הזאת. אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, מתכון זה מרוויח ציון spoonacular של 55%, שהוא מוצק. נסה יקיטוריname, יקיטוריname, ו עוף Yakitori למתכונים דומים.

סרטונים להכנת תפריט יאקיטורי יפני מסורתי בסגנון שונה
שלטו באמנות יאקיטורי עם השף קונוהצטרף לשף אטסושי קונו מקונו בניו יורק כשהוא חולק את התשוקה שלו ליקיטורי, מאכל יפני מסורתי הכולל צלייה על הגריל...
מסעדת יאקיטורי היחידה בעלת כוכבי מישלן באמריקה - OmakaseYakitori מתרגם לעוף בגריל ובטורישין בניו יורק, המאסטר שף Atsushi Kono מגיש כל חלק של הציפור. שעון ...
להכין עוף בגריל יקיטורי עסיסי בבית | מתכון יפניהשתמש בקוד RYOSUKE כדי לקבל 10% מכל מוצרי Tippsy! בקר בכתובת למידע נוסף! היי חבר'ה! היום אני ...
מהו יאקיטורי היפני הפופולרי ביותר?תודה לך @Yakitoriguy שתמיד פינקת אותנו עם יאקיטורי הטוב ביותר! בדוק מתכונים בבלוג: ...
איך להכין טארה - כל מה שאתה צריך לדעת כדי להכין את רוטב הטבילה הטוב ביותר של יאקיטורי - מהדורת 2022רכשו ציוד ומצרכים של Yakitori: עקבו באינסטגרם: ...
טיפים וטריקים לתפריט אוכל יפני מסורתי יאקיטורי
רעיונות נוספים לתפריט הקשורים לאוכל יפני מסורתי יאקיטורי