יפן מפורסמת בתרבות אוכל הרחוב המעוררת בפה. ממלוחים ועד מתוקים, יש אינספור אפשרויות טעימות לנסות כשאתה מטייל ברחובות יפן. במאמר זה ריכזנו את 10 מאכלי הרחוב היפנים שחובה לנסות והיכן תוכלו למצוא אותם. אז, התכוננו לגלות את הטעמים של יפן!
1. טקויאקי
טאקויאקי הוא אוכל רחוב פופולרי שמקורו באוסקה. כדורי גן עדן קטנים אלה עשויים מבלילה המורכבת מקמח, דאשי וביצים, וממולאים בתמנון חתוך לקוביות, ג'ינג'ר כבוש ובצל ירוק. הכדורים מבושלים במחבת טקויאקי מיוחדת, המעניקה להם את צורתם המיוחדת. טאקויאקי מכוסה בדרך כלל ברוטב טאקויאקי, מיונז ופתיתי אנורי (אצות ים מיובשות). אתה יכול למצוא דוכני טאקויאקי בכל רחבי יפן, אבל כמה מהמקומות הטובים ביותר לנסות אותם הם באוסקה, שם מקורם. לכו למקומות כמו Kukuru או Takoya עבור כמה מהטאקויאקים הטובים ביותר באוסקה.
2. אוקונומיאקי
אוקונומיאקי הוא פנקייק מלוח שהוא אוכל רחוב פופולרי ביפן. השם מתורגם מילולית ל"גריל כמו שאתה אוהב את זה" וקל להבין מדוע. אוקונומיאקי עשוי מבלילה של קמח, ביצים וכרוב מגורר, וממולא במגוון מרכיבים כגון בטן חזיר פרוסה, שרימפס, קלמארי או גבינה. הפנקייק מכוסה ברוטב מתוק ומלוח, מאיו ואונורי. אתה יכול למצוא אוקונומיאקי בכל רחבי יפן, אבל כמה מהמקומות הטובים ביותר לנסות את זה הם בהירושימה, שם הם מפורסמים בגרסה שלהם למנה. לכו לאוקונומימורה, אולם אוכל בהירושימה, כדי לנסות כמה מהאוקונומיאקי הטובים ביותר בעיר.
3. יקיטורי
יאקיטורי הוא אוכל רחוב יפני פופולרי המורכב משיפוד עוף בגריל על פחמים. העוף מתובל בדרך כלל במלח או ברוטב סויה מתוק, והוא אהוב על המקומיים והתיירים כאחד. ניתן למצוא את יאקיטורי בכל רחבי יפן, מרוכלי רחוב ועד איזקאיה (פאבים בסגנון יפני). כמה מהמקומות הטובים ביותר לנסות את יאקיטורי נמצאים בסמטת יאקיטורי (Omoide Yokocho) של טוקיו, שהיא רחוב צר שלאורכו מסעדות קטנות המתמחות ביקיטורי. לכו לטוריקי, מקום יקטורי פופולרי, עבור כמה מהטובים באזור.
4. גיוזה
גיוזה היא כופתאה יפנית פופולרית שבדרך כלל ממולאת בבשר חזיר טחון, שום וכרוב. לאחר מכן מטגנים אותם במחבת ליצירת שכבה חיצונית פריכה ומוגשים עם רוטב טבילה על בסיס רוטב סויה. ניתן למצוא את גיוזה בכל רחבי יפן, אבל כמה מהמקומות הטובים ביותר לנסות אותם נמצאים בצ'יינה טאון של יוקוהמה, שהיא הצ'יינה טאון הגדול ביותר ביפן. לכו למקומות כמו Shinkiraku או Kiyoken עבור כמה מה-Gyoza הטובים ביותר ביוקוהמה.
5. ראמן
ראמן הוא מרק נודלס יפני שהוא אוכל רחוב פופולרי בכל רחבי יפן. המרק עשוי עם מרק בשר או דגים ומוגש עם אטריות דקות, בשר חזיר פרוס, נצרי במבוק ובצל ירוק. ראמן ניתן למצוא בכל רחבי יפן, מרוכלי רחוב ועד למסעדות יוקרה. כמה מהמקומות הטובים ביותר לנסות את ראמן הם בטוקיו, שם יש אינספור חנויות ומסעדות המגישות גרסאות ייחודיות משלהן למרק. לכו למקומות כמו Ichiran או Afuri עבור כמה מהראמן הטוב ביותר בטוקיו.
6. טאיאקי
טאיאקי הוא אוכל רחוב יפני פופולרי המורכב מעוגה בצורת דג במילוי משחת שעועית אדומה מתוקה. את העוגה מכינים בבלילה דמוי פנקייק ומבשלים אותה בתבנית בצורת דג. ניתן למצוא את טאיאקי בכל רחבי יפן, מרוכלי רחוב ועד מאפיות. כמה מהמקומות הטובים ביותר לנסות את טאיאקי הם באסקוסה, רובע היסטורי בטוקיו. לכו למקומות כמו Asakusa Wakaba או Kurikoan עבור כמה מהטאיאקי הטובים ביותר באזור.
7. Melonpan
Melonpan הוא לחם יפני מתוק שבדרך כלל מעוצב כמו מלון. הלחם עשוי מבצק מתוק ומעליו שכבה פריכה של בצק עוגיות. ניתן למצוא את Melonpan בכל רחבי יפן, מרוכלי רחוב ועד מאפיות. כמה מהמקומות הטובים ביותר לנסות את Melonpan הם בקובה, עיר הידועה בלחם הטעים שלה. לכו למקומות כמו פומפדור או פטיסרי מון פלוס עבור כמה מהמלונפאן הטובים ביותר באזור.
8. קקיגורי
Kakigori הוא קינוח קרח מגולח יפני פופולרי המושלם להתקררות ביום קיץ חם. הקרח מגולח למרקם עדין ומוגש עם מגוון תוספות כמו חלב מרוכז ממותק, סירופ פירות ומוצ'י (עוגות אורז מתוקות). ניתן למצוא את Kakigori בכל רחבי יפן, מרוכלים ברחוב ועד בתי קפה. כמה מהמקומות הטובים ביותר לנסות את קאקיגורי הם בקיוטו, עיר הידועה בממתקים היפניים המסורתיים שלה. לכו למקומות כמו Gion Tokuya או Kagizen Yoshifusa עבור כמה מהקאקיגורים הטובים ביותר באזור.
9. דנגו
דנגו הוא כופתה יפנית מתוקה שבדרך כלל מכינים מקמח אורז ומוגשת על שיפוד. ניתן לטעום את הכיסונים במגוון מרכיבים כמו תה ירוק, רוטב סויה או משחת שעועית אדומה. ניתן למצוא את Dango בכל רחבי יפן, מרוכלי רחוב ועד בתי קפה. כמה מהמקומות הטובים ביותר לנסות את דנגו נמצאים בנארה, עיר הידועה בממתקים היפניים המסורתיים שלה. לכו למקומות כמו Nakatanidou או Kinatei עבור כמה מהדנגו הטובים ביותר באזור.
10. אימגאוויאקי
אימאגוואיקי הוא פנקייק יפני מתוק שבדרך כלל ממלאים אותו במשחת שעועית אדומה מתוקה. את הפנקייק מכינים מבלילה של קמח, ביצים וסוכר ומבושלים בספיישל מחתה. ניתן למצוא את אימגוואיקי בכל רחבי יפן, מרוכלי רחוב ועד מאפיות. כמה מהמקומות הטובים ביותר לנסות את אימגוואיאקי הם בטוקיו, שם יש אינספור חנויות ודוכנים שמוכרים אותם. לכו למקומות כמו Naniwaya Sohonten או Taito Station עבור כמה מהאימאגוואיאקי הטובים ביותר באזור.
סיכום
לסיכום, אוכל רחוב יפני הוא חוויה שחובה לנסות לכל חובב אוכל המבקר ביפן. ממלוח למתוק, הטעמים והמגוון של אוכל הרחוב ביפן הם אינסופיים. הקפד להוסיף את 10 מאכלי הרחוב היפנים שחובה לנסות לרשימת הדברים שלך לנסות בביקור הבא שלך ביפן. אכילה מהנה!