ההיסטוריה והמקור של שיו ראמן
Shio Ramen הוא אחד מסוגי הראמן העתיקים ביותר ומוגש ביפן כבר למעלה מ-100 שנה. המילה "שיו" פירושה מלח ביפנית, המתייחסת למרק על בסיס מלח המשמש להכנת ראמן מסוג זה. מקור המנה באזור הצפוני של יפן, שם החורפים קרים וקשים. על מנת להילחם במזג האוויר הקר יצרו תושבי אזור זה מרק עשיר בטעם ומחמם את הגוף. שיו ראמן היה תוצאה של מאמציהם.
אחד ההבדלים העיקריים בין שיו ראמן לסוגים אחרים של ראמן הוא הפשטות של המרק. בעוד שסוגים אחרים של ראמן עשויים לכלול מרקים מורכבים העשויים ממגוון מרכיבים, שיו ראמן עשוי משילוב פשוט של עוף, חזיר וירקות. לאחר מכן, המרק מתובל במלח, מה שנותן לו טעם ייחודי שהוא עדין ומשביע כאחד.
במהלך השנים, שיו ראמן הפך למרכיב עיקרי במטבח היפני והתפשט לאזורים אחרים בעולם. כיום נהנים ממנו אנשים מכל הגילאים והרקעים והוא נחשב לאחד מסוגי הראמן הפופולריים ביותר.
מתכון לשיו ראמן
עכשיו כשאתה יודע קצת על ההיסטוריה והמקור של שיו ראמן, הגיע הזמן ללמוד איך להכין אותו בבית. מתכון זה קל לביצוע ומשתמש במרכיבים פשוטים שניתן למצוא ברוב חנויות המכולת.
רכיבים:
- 4 כוסות מרק עוף - 2 כוסות מרק חזיר - 2 ירכי עוף - 2 צלעות חזיר - 2 שיני שום - 1 בצל - 1 גזר - 1 גבעול סלרי - 1/4 כוס רוטב סויה - 1/4 כוס סאקה - 2 כפיות מלח - 1 כפית סוכר - 2 אריזות של אטריות ראמן טריות - 4 ביצים רכות - 4 פרוסות חזיר צ'שו - 1 כוס נבטי שעועית - 4 בצל ירוק
הוראות:
1. מערבבים בסיר גדול את מרק העוף, מרק החזיר, ירכי העוף, צלעות החזיר, השום, הבצל, הגזר והסלרי. מביאים את התערובת לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה. נותנים לתערובת להתבשל במשך 2-3 שעות, או עד שהבשר רך ונופל מהעצם.
2. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים אותו בצד להתקרר. מסננים את המרק במסננת דקה וזורקים את המוצקים.
3. מחזירים את המרק לסיר ומוסיפים את רוטב הסויה, הסאקה, המלח והסוכר. מביאים את התערובת לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה. תן למרק להתבשל במשך 30 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
4. בזמן שהמרק מתבשל מכינים את אטריות הראמן לפי הוראות האריזה.
5. להרכבת קערות הראמן מחלקים את האטריות באופן שווה בין 4 קערות גדולות. מצקת את המרק החם על האטריות, מקפידים לפזר את הבשר והירקות בצורה אחידה.
6. מעל כל קערה ביצה רכה, פרוסת חזיר צ'שו, חופן נבטי שעועית וקצת בצל ירוק קצוץ.
7. מגישים את הראמן חם ותהנו!
סיכום
Shio Ramen הוא מאכל יפני קלאסי שנהנים ממנו כבר למעלה מ-100 שנה. המרק הפשוט אך עם הטעם והתוספות הטעימות שלו הופכים אותו לאהוב בקרב חובבי ראמן בכל רחבי העולם. עם המתכון הזה, תוכלו להכין את שיו ראמן משלכם בבית וליהנות מטעמי האומאמי העשירים של המנה הטעימה הזו. אז קדימה נסה את זה - בלוטות הטעם שלך יודו לך!