סוגי מרק ראמן - חזיר, עוף או ירק
מרק חזיר ראמן
ראמן מרק חזיר הוא מאכל יפני קלאסי עשיר בטעם ומושלם ליום קר. המרק מיוצר על ידי רתיחה של עצמות חזיר, ירקות וארומטים במשך מספר שעות. התוצאה היא מרק קרמי ומלוח שמשתלב היטב עם אטריות חיטה ותוספות שונות.
להכנת מרק החזיר, התחילו בצליית עצמות החזיר בתנור עד שהן משחימות. לאחר מכן, העבירו את העצמות לסיר גדול של מים והוסיפו בצל פרוס, שום, ג'ינג'ר ופטריות שיטאקי מיובשות. מבשלים את המרק במשך 6 שעות לפחות, מורידים כל קצף שעולה למעלה. לאחר שהמרק מוכן, מסננים אותו וזורקים את המוצקים.
לתוספות אפשר להוסיף בטן חזיר פרוסה, ביצים רכות, נצרי במבוק, נורי ובצל ירוק קצוץ. אפשר גם להוסיף טפטוף שמן שומשום או שמן צ'ילי לתוספת טעם. הגישו את הראמן חם ותהנו!
מרק עוף ראמן
ראמן מרק עוף הוא גרסה קלילה יותר של ראמן מרק חזיר המושלם למי שמעדיף טעם עדין יותר. המרק מיוצר על ידי רתיחה של עצמות עוף, ירקות וארומטים במשך מספר שעות. התוצאה היא מרק צלול וטעים שמשתלב היטב עם אטריות חיטה ותוספות שונות.
להכנת מרק העוף, מתחילים בצליית עצמות העוף בתנור עד שהן משחימות. לאחר מכן, העבירו את העצמות לסיר גדול של מים והוסיפו בצל פרוס, שום, ג'ינג'ר וגזר. מבשלים את המרק לפחות 4 שעות, מורידים כל קצף שעולה למעלה. לאחר שהמרק מוכן, מסננים אותו וזורקים את המוצקים.
לתוספות אפשר להוסיף חזה עוף פרוס, ביצים רכות, נבטי שעועית, תירס ובצל ירוק קצוץ. אתה יכול גם להוסיף טפטוף של רוטב סויה או רוטב פונזו לתוספת טעם. הגישו את הראמן חם ותהנו!
מרק ירקות ראמן
ראמן מרק ירקות הוא גרסה טבעונית של ראמן המושלמת למי שמעדיף תזונה צמחית. המרק נעשה על ידי רתיחה של ירקות, אצות וארומטים במשך מספר שעות. התוצאה היא מרק טעים ומזין שמשתלב היטב עם אטריות חיטה ותוספות שונות.
להכנת מרק הירקות, התחל בהקפצת בצל, שום וג'ינג'ר בסיר גדול. לאחר מכן, הוסף גזר פרוס, סלרי, פטריות שיטאקי ואצות קומבו. מכסים את הירקות במים ומבשלים את המרק במשך שעתיים לפחות, ומסירים קצף שעולה למעלה. לאחר שהמרק מוכן, מסננים אותו וזורקים את המוצקים.
לתוספות אפשר להוסיף טופו פרוס, פטריות שיטאקי, תרד, תירס ובצל ירוק קצוץ. אתה יכול גם להוסיף טפטוף שמן שומשום או רוטב סויה לתוספת טעם. הגישו את הראמן חם ותהנו!
דבר אחרון
מנות מרק ראמן הן מגוונות וטעימות. בין אם אתם מעדיפים ציר חזיר, עוף או מרק ירקות, יש מתכון ראמן שיתאים לטעמכם. הכנת מרק ראמן תוצרת בית אולי נראה מאיים, אבל זה למעשה די פשוט. כל מה שאתה צריך זה כמה מרכיבים טריים, סיר גדול וקצת סבלנות. עם קצת תרגול, אתה יכול להיות אמן ראמן תוך זמן קצר. אז קדימה, נסה להכין היום מרק ראמן משלך!