ההיסטוריה של קצודון
קצודון הוא מאכל יפני שמקורו בטוקיו בשנות ה-20. זהו סוג של **דונבורי** - מנה המורכבת מקערת אורז עם בשר, דגים או ירקות. קצודון מורכב מקציצת חזיר לחם המטוגנת בשמן עמוק עד לפריכות והזהבה. לאחר מכן מניחים את הקציצה על מצע אורז ומכוסים ברוטב מתוק ומלוח העשוי מרוטב סויה, סוכר ותבלינים אחרים. לבסוף, מפצחים ביצה על גבי קציצת החזיר והאורז ומבשלים אותה עד שהיא רק מתייצבת.
אומרים שהמנה נוצרה על ידי בעל מסעדה בטוקיו שחיפש דרך להשתמש בשאריות קציצות חזיר מהתפריט של היום הקודם. הוא הגה את הרעיון לשים את הקציצות על גבי קערת אורז ולהוסיף רוטב מתוק ומלוח. המנה הפכה ללהיט מיידי ומאז היא אהובה פופולרית ביפן.
המתכון הטוב ביותר לקצודון
רכיבים:
- 4 קציצות חלצי חזיר (עובי של כ-3/4 אינץ')
- מלח ופלפל
- 1/2 כוס קמח לכל מטרה
- 2 ביצים גדולות טרופה
- 1 1/2 כוסות פירורי לחם פנקו
- שמן צמחי לטיגון
- 1 בצל, פרוס דק
- 1 כוס ציר דאשי
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות מירין
- 2 כפות סוכר
- 4 כוסות אורז לבן מבושל קצר גרגירים
- 4 ביצים גדולות
שלב 1: הכן את קציצות החזיר
השלב הראשון הוא הכנת קציצות החזיר. מתחילים בתיבול הקציצות במלח ופלפל משני הצדדים. לאחר מכן, מניחים את הקמח בכלי רדוד ומצפים כל קציצה בקמח, מנערים את העודפים. טובלים את הקציצות בביצים הטרופות, ואז מצפים בפירורי הלחם של הפנקו, מהדקים אותם בעדינות על החזיר כדי להבטיח שהם יידבקו.
שלב 2: מטגנים את קציצות החזיר
מחממים את השמן הצמחי במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את קציצות החזיר למחבת ומטגנים עד שהן מזהיבות ופריכות משני הצדדים, כ-3-4 דקות לכל צד. לאחר שקציצות החזיר מבושלות, הסר אותן מהמחבת והניח אותן על צלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.
שלב 3: מכינים את הרוטב
באותה מחבת מוסיפים את הבצלים הפרוסים ומאדים עד שהם רכים ושקופים, כ-3-4 דקות. מוסיפים למחבת את ציר הדאשי, רוטב סויה, מירין וסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להתבשל כ-3-4 דקות עד שהוא מסמיך מעט.
שלב 4: הרכיב את הקאטסודון
כדי להרכיב את הקצודון, התחל בהנחת כוס אורז מבושל בכל קערה. פורסים את קציצות החזיר לרצועות דקות ומניחים אותן על האורז. מצקת את הרוטב על החזיר והאורז, ומקפידים לכסות הכל בצורה אחידה. פורצים ביצה גולמית על גבי החזיר והרוטב בכל קערה.
שלב 5: מבשלים את הביצים
מכסים את המחבת במכסה ומניחים לביצים להתבשל רק עד שהן מתייצבות, כ-3-4 דקות. מסירים את המכסה ומעבירים בזהירות את הביצה וקציצת החזיר בעזרת מרית על האורז. מגישים מיד ונהנים!
טיפים לקצודון מושלם
- השתמש בקציצות בשר חזיר פרוסות דק לקבלת התוצאות הטובות ביותר. זה יבטיח שהחזיר יתבשל בצורה אחידה וישאר רך ועסיסי.
- הקפידו לייבש את קציצות החזיר במגבות נייר לפני הלחם. זה יעזור לפירורי הלחם להיצמד טוב יותר וליצור קרום פריך.
- השתמשו בפירורי לחם פנקו לציפוי פריך במיוחד. פירורי הלחם היפניים הללו גדולים וקלים יותר מפירורי לחם רגילים, מה שמעניק לבשר חזיר מרקם קליל ואוורירי.
- אל תבשל יתר על המידה את הביצה. הביצה צריכה להתייצב בדיוק, עם חלמון נוזלי שמתערבב עם הרוטב והאורז כשחופרים פנימה.
- התאימו את כמות הרוטב לפי טעמכם. אם אתם מעדיפים רוטב מתוק יותר, אפשר להוסיף עוד סוכר או מירין. אם אתה אוהב רוטב מלוח יותר, אתה יכול להוסיף עוד רוטב סויה.
סיכום
קצודון הוא מאכל יפני טעים ומשביע שקל להכנה ובטוח שישמח את בלוטות הטעם שלכם. עם מדריך זה, יש לך כעת את המתכון הטוב ביותר של Katsudon ומדריך הבישול בהישג ידך. עקוב אחר ההוראות והטיפים שלנו שלב אחר שלב להשגת האיזון המושלם של טעמים ומרקמים. בין אם אתה טבח ותיק או מתחיל במטבח, אתה יכול להרשים את המשפחה והחברים שלך עם המנה מעוררת הפה הזו. אז, לבשו את הסינר והתכוננו ליהנות מאוכל הנוחות האולטימטיבי!