טיפים להכנת הדונבורי המושלם
לפני שניכנס למתכונים, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להכין את הדונבורי המושלם:
1. השתמשו בסוג האורז הנכון
איכות האורז שבה אתה משתמש חיונית להצלחת מנת הדונבורי שלך. אורז יפני קצר גרגירים הוא הבחירה הטובה ביותר שכן הוא דביק ובעל מרקם רך המשלים את התוספות. אתה יכול למצוא סוג זה של אורז ברוב חנויות המכולת באסיה.
2. מכינים את התוספות מבעוד מועד
כדי לחסוך זמן ולהפוך את תהליך הבישול לחלק יותר, הכינו את התוספות מבעוד מועד. זה כולל בישול הבשר, הירקות והביצים. אפשר לאחסן אותם במקרר עד שתהיה מוכן להרכיב את המנה.
3. משתמשים בקערת דונבורי
קערות דונבורי תוכננו במיוחד עבור המנה הזו. הן רחבות ורדודות יותר מקערות רגילות, מה שמאפשר להוסיף עוד תוספות. הצורה גם מקלה על ערבוב החומרים יחד.
עכשיו, כשיש לכם כמה טיפים להכנת הדונבורי המושלם, בואו נעבור למתכונים.
קאטסו דון
קאטסו דון היא מנת דונבורי פופולרית המשלבת חזיר לחם עם רוטב טעים. זה קל להכנה ומושלם למסיבות ארוחת ערב.
רכיבים:
- 2 כוסות אורז יפני מבושל
- 2 צלעות חזיר ללא עצמות
- 1 בצל, פרוס
- 2 ביצים טרופות
- 1/2 כוס קמח לכל מטרה
- 1/2 כוס פירורי לחם פנקו
- 1 כוס שמן לטיגון
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות מירין
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות סאקה
- 1/2 כוס מים
- בצל ירוק קצוץ (לא חובה)
הוראות:
1. פורסים את צלעות החזיר לחתיכות דקות.
2. מערבבים בקערה את הקמח ופירורי הלחם.
3. טובלים את בשר החזיר בתערובת, מוודאים שהוא מצופה באופן אחיד.
4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את החזיר עד להזהבה. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
5. באותובמחבת, מטגנים את הבצל עד לשקיפות.
6. מוסיפים למחבת את רוטב הסויה, מירין, סוכר, סאקה ומים.
7. מביאים את התערובת לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה. 8. מוסיפים למחבת את בשר החזיר המטוגן ומבשלים 5 דקות.
9. יוצקים את הביצים הטרופות על החזיר ומכסים את המחבת. מבשלים עוד 3 דקות.
10. מגישים את תערובת החזיר והביצים על מצע אורז. מעל בצל ירוק קצוץ אם רוצים.
אויאקודון
אויאקודון היא מנת דונבורי קלאסית המורכבת מעוף וביצה מבושלים ברוטב מלוח. זוהי ארוחה מנחמת ומשביעה המושלמת לכל יום בשבוע.
רכיבים:
- 2 כוסות אורז יפני מבושל
- 2 ירכי עוף ללא עצמות, חתוכות לחתיכות בגודל ביס
- 1 בצל, פרוס
- 4 ביצים טרופה
- 1 כוס מים
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות מירין
- 2 כפות סוכר
- בצל ירוק קצוץ (לא חובה)
הוראות:
1. במחבת מוסיפים את המים, רוטב הסויה, מירין והסוכר. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. 2. מוסיפים למחבת את העוף והבצל ומבשלים 10 דקות. 3. טורפים את הביצים בקערה. 4. יוצקים את הביצים הטרופות על תערובת העוף והבצל. מכסים את המחבת ומבשלים עוד 2-3 דקות עד שהביצים מתייצבות. 5. מגישים את תערובת העוף והביצים על מצע אורז. מעל בצל ירוק קצוץ אם רוצים.
טונה פוקי דון
אם אתם מחפשים אופציית דונבורי קלה ובריאה יותר, Tuna Poke Don היא בחירה מצוינת. זוהי מנה בהשראת הוואי המשלבת טונה גולמית במרינדה עם אורז וירקות.
רכיבים:
- 2 כוסות אורז יפני מבושל
- 1/2 ק"ג טונה טרייה, חתוכה לחתיכות בגודל ביס
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות חומץ אורז
- 1 כף דבש
- 1 אבוקדו, פרוס
- 1 מלפפון, פרוס - 1 גזר, מגורר
- 1 ג'לפנו, פרוס דק
- בצל ירוק קצוץ (לא חובה)
- שומשום (לא חובה)
הוראות:
1. מערבבים בקערה את רוטב הסויה, שמן השומשום, חומץ האורז והדבש.
2. מוסיפים את הטונה לקערה ומערבבים לציפוי. תן לזה להשרות במשך 10-15 דקות.
3. מרכיבים את קערת הדונבורי על ידי הוספת שכבת אורז בתחתית.
4. מסדרים על האורז את האבוקדו, המלפפון, הגזר והג'לפנו.
5. מוסיפים את הטונה הכבושת על הירקות.
6. מפזרים בצל ירוק קצוץ ושומשום אם רוצים.
סיכום
מנות דונבורי הן מגוונות, טעימות וקלות להכנה. בין אם אתה במצב רוח למשהו לבבי ומלוח או קל ומרענן, יש מתכון דונבורי בשבילך. אנו מקווים שהמדריך שלנו למנות קלאסיות אלו נתן לכם השראה לנסות אותם בבית. זכרו להשתמש בסוג האורז הנכון, הכינו את התוספות מבעוד מועד והשתמשו בקערת דונבורי לקבלת התוצאות הטובות ביותר. בישול שמח!